Airco inbouwen

Tijdens warme zomerdagen is een koele woning heilig! Te veel warmte in huis zorgt voor een klam gevoel, en verstoort je nachtrust. Met seizoenen die steeds extremer worden, is airco dan ook niet langer een overbodige luxe. Maar je wil natuurlijk niet dat je airco duidelijk aanwezig is in huis. Je kan je airco dan ook eenvoudig inbouwen, zodat deze bijna niet te zien is. Alleen de roosters waarlangs de lucht naar binnen wordt geblazen, zijn zichtbaar.

Verschillende manieren om airco in te bouwen

Je airco inbouwen kan op verschillende manieren. Horizontaal wordt de airco veelal in een vals plafond verwerkt, verticaal gebeurt dit veelal achter een valse wand:

  • Je airco horizontaal inbouwen: horizontaal wordt de airco meestal in een vals plafond verwerkt. Je kan je airco daarbij volledig inbouwen of half inbouwen. Het voordeel van een horizontaal ingebouwde airco is dat de lucht gelijkmatig over de woning wordt verdeeld.
  • Je airco verticaal inbouwen: je kan je airco ook verticaal inbouwen. De binnenunit wordt dan achter een wand geplaatst of in het schrijnwerk verwerkt.

De airco inbouwen in bedrijven en winkels

In bedrijven en winkels wordt de airco bijna altijd ingebouwd. Logisch, de ruimte waar je werknemers werken of waar je klanten over de vloer komen, moet ten allen tijden een ideale temperatuur hebben. De meest eenvoudige manier om daarvoor te zorgen, is de airco inbouwen.

Airco inbouwen: de voordelen

  • Een ingebouwde airco verspreidt de lucht op een gelijkmatige manier, zodat heel de ruimte over een ideale temperatuur beschikt.
  • Een ingebouwde airco is geruisloos, terwijl je een airco die niet is ingebouwd wel hoort draaien.
  • De toestellen zijn slechts heel subtiel aanwezig in huis, bezoekers zullen je airco niet eens opmerken. Vooral als je je inrichting graag een beetje minimalistisch houdt, is dat een groot voordeel.
  • Je kan verschillende binnenunits op één buitenunit aansluiten.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Wil je thuis, in je winkel of op kantoor airco inbouwen? Contacteer ons dan voor een vrijblijvende offerte.