Mobiele airco zonder afvoer

Een airco is al lang geen luxeproduct meer. Het aanbod airco’s is tegenwoordig zo breed dat er voor iedereen wel een betaalbare airco te vinden is. En dat is ook nodig, want in de zomer kan het soms ondraaglijk warm worden in de slaapkamer.

Kiezen voor een mobiele airco

Een professionele airco is vaak nog wel heel duur, en meestal niet echt op maat van een doorsnee particulier. Vaak moet immers enkel de slaapkamer voorzien worden van koele lucht. In dat geval kan je beter kiezen voor een mobiele airco. Dit type airco is veel kleiner, op maat van de particulier, en bovendien verplaatsbaar in huis. Zo kan je hem makkelijk overdag in de woonkamer of de veranda plaatsen.

Het probleem bij vele mobiele airco’s is dat ze de warme lucht die wordt opgenomen, terug moet afgeven. En dat doen vele airco’s door middel van een afvoerslang, die je zelf op zo’n manier moet plaatsen dat de warme lucht aan de buitenlucht wordt afgegeven. Dit kan je doen door bijvoorbeeld de afvoerslang door de kier van een raam te hangen.

Je begrijpt meteen dat deze methode niet erg handig is. Niet alleen kan er door het open raam veel warmte en ongedierte de kamer binnendringen. De afvoerslang maakt het bovendien niet makkelijk om de mobiele airco te verplaatsen.

Mobiele airco zonder afvoerslang

Je hebt daarom ook de mogelijkheid om te kiezen voor een mobiele airco zonder afvoer. Hierbij kan je kiezen uit zowel een stand alone airco, waarbij er enkel een binnenunit is, ofwel voor een split airco, die zowel een binnenunit als een buitenunit heeft. Zowel de stand alone airco als de split airco zijn een mobiele airco zonder afvoerslang.

Voordelen van een mobiele airco zonder afvoer

De voordelen van een mobiele airco zonder afvoer liggen natuurlijk voor de hand. Je hoeft geen afvoerslang te plaatsen, waardoor deze airco pas echt een mobiele airco is. Je kan hem naar believen verplaatsen tussen de woonkamer, de slaapkamer of de veranda.

De hoge mobiliteit is zeker niet het enige voordeel, ook de makkelijke installatie is een reden waarom veel mensen voor dit type airco kiezen. Zeker een stand alone toestel is even makkelijk te gebruiken als andere elektrische toestellen, zoals een koelkast of een droogkast.

Vraag een gratis offerte aan

Probeer de mobiele airco zonder afvoer zelf uit, en ontdek het gebruiksgemak ervan. Vraag een gratis offerte aan!